Opdrachtgevers/samenwerkingspartners:
De G-niale Kunstweek wordt georganiseerd door MEE Noordwest-Holland en mede mogelijk gemaakt door onder andere Theater de Vest, Artiance (Centrum voor de Kunsten), Bibliotheek Kennemerwaard, Stedelijk Museum Alkmaar, Gemeente Alkmaar en andere  maatschappelijk betrokken bedrijven en instellingen.

Datum/looptijd:
2014: Van vrijdag 24 oktober t/m donderdag 30 oktober
2013: Van maandag 25 februari t/m dinsdag 5 maart 2013.

Betrokkenheid:
Stichting VRIENDEN MEE was co-financierder van het project en betrokken bij de totstandkoming van de activiteiten.

Doelstelling:
Project waarin het beleven van kunst en cultuur leidt tot vergroting van inclusie en sociale netwerken. Primaire doelgroep is kinderen en jeugdigen met en zonder een verstandelijke beperking. Doelstelling is samen kunst en cultuur te laten beleven waardoor inclusie wordt bevorderd en sociale netwerken gecreëerd en versterkt.

Omschrijving:
De G-niale Kunstweek is een nieuw initiatief in Alkmaar dat inzette op samen kunst en cultuur beleven en maken. De week is bedoeld voor mensen mét en mensen zónder een beperking, en vond  plaats op diverse locaties op en rond het Canadaplein, het Cultuurplein van Alkmaar. Een belangrijke pijler van de
G-niale Kunstweek is de Voorstelling ‘Familieberichten’; een samenwerkings-productie van Theatergroep Eenhoorn en Productiehuis Siberische Bruiloft. Rond het thema van de week, ‘familie en sociale netwerken’, was er verder bij Theater De Vest een expositie te zien met foto’s van acteurs gefotografeerd in hun favoriete rol, en schilderijen gemaakt door teams van BestBuddies; een project waarin studenten gekoppeld worden aan mensen met een verstandelijke beperking. Ook een familierondleiding in het Stedelijk Museum Alkmaar, gastcolleges bij Artiance en de voordracht van een verhaal in de bibliotheek op het Canadaplein maakten deel uit van de week.
www.g-nialekunstweek.nl

In navolging van de eerste succesvolle G-niale Kunstweek in 2013 in Alkmaar, werd ook in 2014 een G-niale Kunstweek georganiseerd van 24 tot en met 30 oktober. Met als thema: ‘Het ritme van nu, waar kunst verbindt’ niet alleen in Alkmaar plaats. Den Helder kreeg ook een eigen G-niale Kunstweek!