Opdrachtgevers/samenwerkingspartners:
UWV Werkbedrijf, Pro-Werk, Gemeente Alkmaar, Actief Talent, Instituut GAK, stichting Life Goals!

Datum/looptijd:
Het project is begin februari 2013 gestart. Er zijn reeds twee trajecten geweest. Ook in 2015 wordt het traject twee keer gedaan.

Betrokkenheid:
Stichting VRIENDEN MEE is medefinancierder van het project.

Doelstelling:
Jongeren die gemotiveerd zijn om weer aan de slag te gaan maar een afstand hebben tot de arbeidsmarkt worden via werkervaring en ondersteuning klaar gemaakt voor een opleiding of betaalde baan.

Omschrijving:
Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt doen vier maanden lang, twee dagen in de week werkervaring op bij een bedrijf dat lid is van de businessclub AZ. Daarnaast komen de jongeren een dag in de week bij AZ om te praten over de voortgang en te werken aan een persoonlijk leerplan. Ook kunnen ze gebruik maken van de sportfaciliteiten van AZ. De bedrijven die lid zijn van de businessclub AZ en meedoen aan het project zitten in verschillende branches, waardoor voor iedere deelnemer een passende match gevonden kan worden.

Resultaten:
Tijdens het eerste traject hebben zes van de vijftien jongeren weer een vaste baan gekregen. Daarnaast zijn twee jongeren aan een opleiding begonnen. De overige zes deelnemers zijn gestegen op de participatieladder. Het project kende slechts één uitvaller.

Bijlage:
Marino via projecten MEE naar baan