Datum/looptijd:
november 2019

Betrokkenheid:
Esdege-Reigersdaal & Stichting vrienden MEE

Doelstelling:
Door andere omgevingsprikkels rust creëren voor cliënten

Omschrijving:
Op de Waterkant wonen mensen met een beschadigd brein, lichamelijke beperkingen, maar ook dementie. Dit laatste zorgt voor zeer divers impulsief gedrag. Door de omgeving van onze cliënten overzichtelijk en duidelijk te maken, zorgen we ervoor dat we doelbewust gedrag kunnen uitlokken middels de juiste prikkels op de juiste momenten te bieden. Een voorbeeld van omgevingsprikkels is het aanbrengen van posters over deuren waar cliënten eigenlijk niet doorheen mogen. Bijvoorbeeld een buitendeur. Wanneer er een beeld van een boekenkast is, nodigt dit niet uit om door de deur te willen. Het laten maken van deze posters is zeer kostbaar en daarom zouden wij het op prijs stellen als we hier 3.000 tot 5.000 euro voor kunnen krijgen om hier een mooie start mee te maken

Resultaten:
Het hangt!!!! En het is zo mooi.

Onze woonkamer heeft 5 dubbele deuren, nu vallen er 2 weg door de bestickering,  2 zijn tuindeuren, en van 1 is hij sfeervoller gemaakt met glas in lood.

Het geeft een hele andere sfeer. Heel huiselijk. De televisie waarvan het lijkt dat het een aquarium is, is ook populair. Het ziet er echt uit. Er gebeurt van alles, en prikkelt de cliënten die over de gangen dwalen, of langs komen. 

Op de gang hebben we een deur naar de berging. Nu lijkt het op een boekenkast, en klok ernaast met plant. Dit voelt heel huiselijk, en heb je niet het gevoel dat cliënten weg willen door de deur.

 De patio ramen zijn versierd met bloemen en planten. Aan beide kanten, zodat je het overal goed kan zien. Wij zijn er heel blij mee. Natuurlijk moet je meer veranderen dan je bij voorbaat denkt.

Zo is de oranje muur opeens te druk, en stond het te vol met tafeltjes. We ruimen dus op, en schilderen binnenkort de muur. We willen jullie heel erg bedanken voor de gift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *